Bine ati venit    |    Redactie    |    Editoriale    |    Reportaje    |    Fotografii    |    Filme    |    Contact
traduceri Iasi
realizare site web
cursuri contabilitate Bucuresti - pahar carton
tavane extensibile
cabinet kinetoterapie Bucuresti realizare site web
usi de garaj Calarasi
montaj tapet
body-uri din bumbac
cazare eforie nord beton amprentat
beton amprentat
contabilitate pentru firme Bucuresti
videochat constanta
cabina foto bucuresti
all night escort amsterdam
pompe de caldura
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi
automatizari porti Bucuresti
laminina

COMUNA ROMANU, JUDEȚ BRĂILA Proiect şcolar internaţional “Cetățeni activi care promovează patrimoniul cultural”

Data: 26 martie 2019 | 124 Vizualizari | Categorie: Evenimente, Reportaje

În anul Centenarului României şi al celebrării patrimoniului cultural european, colectivul Şcolii Gimnaziale Romanu a creat proiectul şcolar internaţional “Active citizens promoting cultural heritage”/ “Cetățeni activi care promovează patrimoniul cultural”, având numărul de referinţă 2018-1-RO01-KA229-049171_1, desfăşurat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus+, acţiunea KA2.
Parteneriatul se bazează pe o abordare incluzivă, va fi implementat pe  o durată de 2 ani și reuneşte 5 școli din România, Italia, Portugalia, Polonia și Grecia. Proiectul este adresat elevilor de gimnaziu şi are ca obiectiv să activeze angajamentul civic în rândul elevilor din şcolile partnere. Proiectul își propune să îi echipeze pe adulții de mâine cu abilităţile şi cunoștințele necesare pentru a promova patrimoniul cultural al UE și pentru a-i determina să acționeze ca  cetățeni activi creând o Europă mai incluzivă. Cunoașterea patrimoniului european și a regiunilor implicate în proiect va permite elevii noștri să conştientizeze rolul lor de participanți activi în istoria europeană.

În calitate de coordonator european, Şcoala Gimnazială Romanu, Jud. Brăila a fost gazda primei întâlniri de proiect care a reunit 24 de profesori şi elevi din ţările partenere în perioada 5-9 noiembrie 2018. Obiectivele întâlnirii au fost stabilirea calendarului activităţilor de proiect, împărţirea sarcinilor de lucru, analizarea şi compararea  rezultatelor chestionarelor iniţiale, alegerea logo-ului şi moto-ului proiectului.

Întălnirea a facilitat şi schimbul de bune practici, partenerii dobândind o viziune mai clară despre alte sisteme de educaţie europene şi activităţi educative desfăşurate la nivelul şcolilor.
Întâlnirea a fost integrată în programul regulat al școlii, invitaţii având oportunitatea de a participa la orele de curs derulate la nivelul şcolii. Au fost organizate activități culturale care au vizat promovarea moștenirii culturale, a obiceiurilor, tradițiilor și valorilor naționale.

Elevii şi-au dezvoltat abilitățile de lucru în echipă, de comunicare, încrederea in sine, toleranţa, respectul şi aprecierea diversităţii.  Interacţiunea directă a elevilor şi profesorilor din diferite colțuri ale Europei a contribuit la dezvoltarea culturală a tuturor participanților. „Fiecare proiect oferă elevilor şi profesorilor şcolii noastre o oportunitate de învăţare, de dezvoltare personală şi profesională. Proiectele Erasmus+ facilitează transferul de practici educaţionale creative, schimbul de idei, modernizarea planurilor de dezvoltare instituţională şi sporirea eficienţei planului managerial prin corelarea nevoilor locale cu standardele europene”, declară prof. Giorgiana Ioan, directorul Şcolii Gimnaziale Romanu, Jud. Brăila.

  Mesaj pentru cititorii website-ului SatulRomanesc.Ro

Administratorul websiteului isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care au un caracter obscen, jignitor ori aduc atingere onoarei si demnitatii persoanei. Publicatia SateRomanesti.RO nu isi asuma raspunderea pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


.
Copyright © 2018 by SATEROMANESTI.RO. Toate drepturile sunt rezervate. Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web